Ervaringen met Libella Vita

Annemarie Homoet, Bleiswijk

De diepere oorzaak van mijn drang tot eetbui

Annemarije de Jong ken ik van een aantal jaren terug toen ik een paar maanden dieettherapie bij haar volgde.
Door een heftige verandering in mijn leven ben ik uit mijn evenwicht geraakt en waren de eetbuien waar ik van jongs af aan mee worstel in het laatste jaar zo hevig geworden dat ik opnieuw contact met Annemarije zocht.
Als test client heb ik de afgelopen acht maanden kunnen leren hoe de zeven stappen in elkaar zitten en is mijn kennis over de juiste voedselkeuzes aangevuld en opgefrist.

Ik ervaar het werken met het formulier “Schematisch de zeven stappen doorlopen” (waar we mee werken in de training) als verhelderend. Ik heb inmiddels geleerd hoe ik tot de diepere oorzaak van mijn drang tot eetbui kan komen en hoe met deze impuls om te gaan.
Dat heeft rust gegeven en de eetbuien zijn significant afgenomen.
Inmiddels hanteer ik ook een samen met Annemarije opgezet voedselplan. Dit werkt goed – ben bijna zeven kilo lichter dan toen ik begon- omdat het past bij mijn eetgewoontes en eetbehoeftes.
Annemarije weet -ook uit eigen ervaring- waar ze het over heeft en houdt het doel waar we naartoe werken helder voor ogen. Ze is bevlogen haar hulp aan mensen met eetbuien en/of andere eetstoornissen te verbeteren. Ze heeft geduld, is geïnteresseerd en beweegt mee zodat de weg naar vrijheid van dwangmatig eten een individuele ontdekkingstocht is gebleven.

Annemarie

Marjolein, Buskens

In de gesprekken kwamen we samen tot die diepere kern.

Voordat ik aan de training: “in 7 stappen eetbuivrij” begon, had ik bijna dagelijks eetbuien. Ik probeerde elke dag opnieuw weer gezond te eten, maar in de middag liep de spanning op en kon ik de drang niet meer weerstaan. In de training hebben we eerst gekeken naar mijn eetpatroon. Het is fijn dat Annemarije ook voedingsdeskundige is, ze kon mij goede tips voor meer verzadiging geven, waardoor de fysieke trek werd uitgeschakeld, wat natuurlijk ook een trigger kan zijn voor overeten. Vervolgens zijn we aan de gang gegaan met de stappen.

In het begin vond ik het lastig om de stappen te doen, want waarom had ik eigenlijk een eetbui? Eerst kon ik ook alleen maar na een eetbui de stappen invullen. In de gesprekken kwamen we samen tot die diepere kern.

Het was fijn om de coaching telefonisch te doen, eerst zag ik daar nog tegenop. Maar Annemarije kan heel goed open vragen stellen, denkt met je mee en ondanks dat je haar niet ziet, voel je de empathie.

Hierdoor kwam ik steeds beter in het systeem van de 7 stappen en kon ik ook mijn pijnpunten vinden. En steeds sneller kun je het stappenplan volgen. Aan het einde lukte het mij ook om dit voor een eetbui te doen, waardoor de eetdrang afnam en ik eetbuien kon voorkomen. Wat is dat een fijn gevoel. Ineens voelt het niet meer zo als een dagelijks gevecht.

Op dit moment heb ik nog maar zelden een eetbui. Natuurlijk is de drang en de spanning niet ineens weg, maar ik kan er nu wel beter mee omgaan. En daar ben ik Annemarije erg dankbaar voor!

Marjolein, Buskens

Danielle

Daardoor ben ik tot vele inzichten gekomen

Ik vind in de eerste plaats het m.b.v. voedingsadvies voorkomen van eetbuien als gevolg van een daling van de bloedsuikerspiegel een heel goed begin. Het creëert bewustwording van je eetpatroon, en het herkennen van de lichamelijke en de psychische behoefte aan eten. Dit wordt zeer duidelijk en op een begrijpelijke manier uiteengezet in het werkboek en de training.

Ook de uitleg van het proces waar je doorheen gaat als je een psychische eetbui hebt, wordt zeer duidelijk in het boek weergegeven. Ook tijdens de telefonische coaching is Annemarije zeer goed in het ‘vertalen’ van dit proces naar de persoonlijke situatie van de cliënt. 

Ik vind Annemarije’s communicatieve vaardigheden top. Ze heeft een prettige stem en duidelijke ervaring op het gebied van voeding, diëten en eetbuien. Dit wekte vertrouwen bij mij waardoor ik heel makkelijk met haar over mijn (diepere) emoties kon praten. Daardoor ben ik tot vele inzichten gekomen, en heb ik geleerd om breder te denken. Er bleken meerdere oplossingen te zijn op plaatsen waar ik eerder geen oplossing zag. Het is voor mij nu eenvoudiger om die oplossingen wél zelf te zien.

De training heeft mij veel gebracht. Weliswaar ben ik er nog niet toe gekomen om álle 7 stappen te doorleven. Ik stuitte op teveel onderliggende pijn. Ik besef nu wel heel goed waar mijn pijn vandaan komt, en ik weet wat ik moet doen om dat te kunnen verwerken. Door het aanpassen van mijn eetgedrag (suiker/koolhydraten), ervaar ik in elk geval al een betere verzadiging, waardoor de helft van mijn eetbuien weg is. De andere helft kan ik nu redelijk bestrijden door wilskracht, afleiding, of door gewoon te gaan slapen. Ik kan ze herkennen, en soms geef ik eraan toe, en dat aanvaard ik dan ook, waardoor ik voor mijn gevoel wel mínder eet dan ik vroeger bij een eetbui deed.

Ik ben ervan overtuigd dat ik, met behulp van EMDR-therapie een deel van de pijn kan verwerken, waardoor ik uiteindelijk ook in staat zal zijn om de 7 stappen te doorlopen wanneer daar aanleiding voor is. Voor nu is het openen van “de doos van Pandora” voor mij te beangstigend, en heb ik daar hulp bij nodig.

Ik ben Annemarije zeer dankbaar dat ik als testcliënt ben aangenomen. Ik vond het een hele bijzondere en leerzame ervaring. Het heeft mijn relatie met eten zeker verbeterd. Ik eet gezonder, bewuster, en kan er op de juiste momenten ook meer van genieten, zonder schuldgevoel.  

Danielle

Adres

De Schans 38
5011 EM Tilburg

Let's talk

Mobiel: 06 82665869