• Facebook

Over Libella Vita

Naam

Libella is latijn voor het insect met de prachtig gekleurde glas-achtige vleugels. Zijn naam betekent evenwicht en weegschaaltje. Dat zijn onderwerpen die heel sterk verbonden zijn met de thema’s van de Academy.
Maar er is meer. Vita betekent leven en als je Libella en Vita samenbrengt dan klinkt het een beetje als het Italiaanse: ‘la bella vita‘, wat het mooie leven betekent. Zo ook in het Frans: ‘Le belle vie’. Het volgen van de zeven stappen methode is een opening naar een heerlijke lifestyle: Libella Vita lifestyle 😉.

Annemarije:
“Onze familie heeft een huis in Frankrijk én een in Italië. Daardoor heb ik het geluk om me regelmatig te kunnen onderdompelen in de leefcultuur van deze mediterrane landen. Ik heb veel met de Italiaanse en Franse keuken. Hoe daar wordt omgegaan met voeding vind ik fantastisch. Ik zie hoe deze mensen in het leven staan en het lijkt wel alsof eten altijd, ongeacht het jaargetijde, het weer of de omstandigheden, een centrale rol speelt.

De keukens staan voor authentiek, puur en samen. Goed koken en genieten zijn belangrijke thema’s in deze landen. Er wordt dan ook veel meer tijd, aandacht en liefde besteed aan de maaltijden. Het mediterrane volk kan zelfs behoorlijk veeleisend zijn als het over eten gaat. Smaak, kleur en geur, het moet allemaal van topkwaliteit zijn. Op een feestje is het uitwisselen van recepten vergelijkbaar met bij ons een praatje over het weer.
Een Italiaanse vriendin/kok nam ooit voor haar diner in Nederland een koffer vol tomaten, olijfolie, brood en basilicum mee als handbagage in het vliegtuig. “Jullie producten zijn vreselijk!” riep ze theatraal. Maar ik moet haar helaas gelijk geven…

Anders dan bij ons is ook de lunch. Het is het belangrijkste eetmoment van de dag. Het werk wordt neergelegd, er wordt warm gegeten en warmhartig en emotioneel met elkaar geconverseerd. Tussendoor wordt er weinig gesnackt want de maaltijd is een hoogtepunt van de dag.
Opvallend is dat overgewicht in deze culturen niet veel voorkomt. Ook zie je dat de vrouwen en mannen er leven met flair en élégance. Die cultuur van tijd-voor-het-eten, uitgebreid pauzeren en saamhorigheid kennen wij nauwelijks in Nederland.
Nu hebben wij het warme klimaat van hen niet en daarom is er de noodzaak voor een siësta niet. Maar als ik mijn zoontje hoor klagen dat hij te weinig tijd op school heeft om zijn boterhammetjes te eten, dan realiseer ik me wel dat we te maken hebben met het andere uiterste qua eetcultuur.

Ik wil met Libella Vita een inspiratiebron zijn voor mensen die stiekem een klein beetje willen leven zoals de Fransen en de Italianen doen. Omdat ik geloof dat het goede leven en goed eten dé manier is om niet alleen gezonder oud te worden, maar ook meer voldoening uit het leven te kunnen halen.”

Visie & Missie

Veel vrouwen die worstelen met eten zijn op een bepaalde manier ontkoppeld geraakt met vrouwelijkheid en zachte waarden. Het combineren van én werk, én voor de kids zorgen én het huishouden doen is een ware tour de force. Gezond, slank en fit blijven, terwijl er ook nog genoeg tijd is om leuke dingen met vriendinnen te doen, is vaak een gek soort ratrace.
Vrouwen gaan hierin mee omdat meisjes niet meer geleerd wordt om te luisteren naar de eigen stem. We zijn het contact kwijtgeraakt met de wijsheid die daarin is te vinden. Mijn missie is om vrouwen die worstelen met eten en gewicht weer in contact te brengen met een meer eigenzinnige en vrouwelijke manier van leven.

Veel vrouwen zijn moegestreden om te doen wat ze allemaal denken te moeten doen. Ondertussen moeten ze ervoor zorgen dat ze lijken op een fotomodel. Veel vrouwen zijn teleurgesteld dat hun lichaam niet lijkt op het ideaal dat in hun hoofd geprent is. Veel vrouwen zijn leeg van de rechtlijnige manier van een crashdieet volgen en van het alle-ballen-in-de-lucht-houden. Vrouwen zouden weer mogen leren om de onmetelijke kracht, warmte en zachtheid die er in ons huist terug te geven aan de wereld om ons heen en voor een levenstempo te kiezen die bij ons past.

De zeven stappen ankeren de weg van transformatie waarlangs we kunnen gaan om een leven te creëren dat dichter bij onszelf is en een oneindige hoeveelheid vreugde en creativiteit aanboort.
Leven zoals het niet hoort, leven in plaats van overleven, er zíjn, echt zíjn, écht zijn. Voor onze kinderen, voor elkaar en voor de planeet.
adres
Woudtzicht 3A
2678 NG De Lier
Let's Talk
Tel: 015 3647201
Mobiel: 06 82665869